COVID-19 în lume: De la mijlocul lunii septembrie, americanii vor putea primi a treia doză de vaccin

0


Principalele 20 de ţări industrializate urmează să semneze un pact, care va garanta distribuirea vaccinului anti-COVID şi în ţările sărace, unde rata de vaccinare este extrem de scăzută.

„Provocarea este ca vaccinul să ajungă în toate ţările, inclusiv în cele mai fragile. Astăzi există o inegalitate între ţările bogate, care au procente semnificative de vaccinare, şi ţările care au rămas în urmă”, menţionează ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza.

Multe ţări dezvoltate au început deja administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Statele Unite intenţionează să o facă din 20 septembrie, iar primii care ar urma să primească a treia doză de vaccin anti-COVID-19 sunt lucrătorii sanitari, cei din centrele de îngrijire şi vârstnicii.

„Se pare că Pfizer-BioNTech au depus datele referitoare la rapel la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) şi termenul va fi respectat. Moderna nu a finalizat încă procesul ca să administrăm ambele rapeluri simultan”, spune expertul american în boli infecţioase Anthony Fauci.

De la mijlocul verii, Rusia înregistrează o creştere alarmantă a numărului de noi cazuri şi decese asociate COVID-19, dar autorităţile ruse exclud carantina şi mizează pe impulsionarea campaniei de vaccinare, frânată de reticenţa ruşilor de a se vaccina. Bilanţul îmbolnăvirilor trece de şapte milioane, iar cel al deceselor de 187 de mii.

Între timp, la Amsterdam străzile s-au umplut de oameni care au protestat faţă de noile restricţii sanitare impuse de autorităţi pe fondul creşterii numărului de cazuri.

„Va merge la şcoala secundară şi nu vreau să fie nevoit să poarte o mască pe gură, să fie vaccinat sau să fie testat la fiecare două zile. Sper că vom păstra Olanda liberă, aşa cum a fost înainte.”

„Acum aproape un an, ministrul sănătăţii ne-a spus că vom fi din nou liberi când vaccinul va fi disponibil. Acum este exact invers. Dacă nu ne vaccinăm, suntem excluşi.”

Pentru a opta săptămână consecutiv şi francezii au ieşit în stradă, manifestând împotriva permisului sanitar, care asigură accesul în diverse locuri publice.

 

Abonează-te la TRM.MD pe Telegram pentru a afla rapid noutăţile: https://t.me/teleradiomoldova

 

 

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.