COVID-19 în lume: Numărul cazurilor a ajuns la aproximativ 25,4 milioane

49


Şi Mexicul se află în topul celor mai infectate ţări, cu peste 595 de mii de cazuri, dar cu creşteri zilnice sporite. Ministerul Sănătăţii din Mexic a raportat pentru ultimele 24 de ore peste patru mii de cazuri noi şi 339 de decese.

„Până astăzi am avut peste un milion 334 de mii de cazuri suspecte de COVID-19. Prin urmare, din acest total şi pe baza rezultatelor testelor de laborator, 658 de mii de persoane au avut testul negativ, iar 595 de mii sunt cazuri confirmate. Din păcate avem şi peste 64 de mii de persoane care au decedat. Totuşi, în prezent numărul deceselor a scăzut şi facem tot posibilul ca acest trend sa rămână în scădere”, a declarat şeful epidemiolog de la Mexic, Jose Alomia.

Continuă să fie în creştere şi numărul de infectări în Noua Zeelandă, cunoscută pentru o perioadă de 100 de zile în care a nu mai înregistrat niciun caz. Cu doar nouă cazuri noi în ultimele 24 de ore, autorităţile au declarat că situaţia este gravă şi starea de alertă va fi prelungită din nou dacă va continua la fel în ultimele zile. În total, în aceasta tara au fost înregistrate 1.738 de cazuri de Coronavirus şi 22 de decese.

„De mâine, măştile vor fi obligatorii în toate mijloacele de transport public. Persoanele care au atins vârsta de 12 ani vor fi nevoite la fel să poarte măşti. Întrunirile sociale sunt limitate. Aceasta înseamnă că zilele de naştere, adunările familiale, chiar şi cu prieteni sau vecini, nu pot depăşi zece persoane. O mare parte dintre cazurile active din prezent provin de la adunări sociale. Dacă vrem să oprim răspândirea, trebuie să încetăm să socializăm pentru o vreme”, a declarat prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

Primul milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost înregistrat după trei luni de la declanşarea pandemiei, în decembrie 2019. Pragul de zece milioane de infectări a fost depăşit la 28 iunie, ca alte 15 milioane de cazuri să fie înregistrate în numai doua luni.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.