COVID-19 în Moldova: 530 cazuri de infecţie, înregistrate în ultimele 24 ore

37


Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

25 Aug. 2020 / 17:05


COVID-19 în Moldova: 530 cazuri de infecţie, înregistrate în ultimele 24 ore

Alte 530 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total, cinci cazuri sunt de import: trei din Germania şi câte unul din Bulgaria şi Turcia. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 34.358 cazuri.

În total, astăzi au fost efectuate 2.685 de teste, dintre care primar – 2.074 şi repetat – 611. Din numărul total de cazuri, 29 sunt lucrători ai sistemului de sănătate: medici – 13, asistenţi medicali – 14, personal auxiliar – doi. Totodată, MSMPS informează că 549 de persoane infectate cu noul Coronavirus sunt internate în stare gravă, dintre care 32 sunt conectate la aparate de respiraţie asistată, 1.426 – în stare de gravitate medie, iar celelalte – satisfăcătoare.

Alte 299 de persoane au fost tratate şi externate. În total, 23.869 de persoane s-au vindecat de COVID-19.

Între timp, Ministerul Sănătăţii a adoptat noi măsuri de depistare şi tratament a Coronavirusului. Noul regulament a fost stabilit în baza unor studii realizate de centrul de control al maladiilor din SUA si Europa şi a fost coordonat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Astfel, persoanele externate sau excluse din tratamentul la domiciliu nu vor mai sta în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, asta întrucât, potrivit OMS, după suportarea infecţiei cu COVID-19 pacienţii nu mai prezintă pericol deja după 10 zile. În acelaşi timp, externarea şi excluderea din tratament la domiciliu a persoanelor cu forme uşoare şi medii se va realiza cel puţin peste 10 zile de la apariţia simptomelor şi adiţional 3 zile fără simptome, fără a fi testate la externare. La externare vor fi testaţi repetat doar adulţii internaţi cu forme grave de COVID-19, copiii internaţi cu pneumonii confirmate şi forme severe de boală şi copiii cu vârsta mai mică de 7 ani. La fel au fost declarate ineficiente şi unele preparate, printre care Lopinavir şi Interferon. 

„Persoanele asimptomatice vor fi excluse din autoizolare după 10 zile după primirea rezultatului pozitiv la Sars cov 2 fără testare de control. Persoanele care prezintă semnele clinice dar sunt cu forme uşoare şi medii vor fi externate sau excluse din tratament la domiciliu după 10 zile de la apariţia semnelor şi adiţional 3 zile fără simptome”, a specificat Angela Paraschiv, preşedinte comisie în epidemiologie.  

„În privinţa virusului Sars Cov 2 vor fi testate următoarele categorii de persoane, menţionez şi cei care nu au manifestări clinice pentru COVID-19, pacienţii cu diagnostic oncologic confirmat, cei care se internează şi vin pentru cure de radioterapie şi chimeoterapie, sau se internează pentru intervenţii chirurgicale, aceştia vor fi testaţi cu maxim 48 de ore înainte de internare”, a adaugat Ghenadie Curocichin, preşedinte comisie medicină de familie. 

 

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.