Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul

66


Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

11 Sep. 2020 / 08:35


Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc vineri, 11 septembrie, pe Sfântul Ioan Botezătorul, unul dintre cei mai veneraţi sfinţi, dar şi ultimul dintre prorocii Vechiului Testament şi un vestitor al Noului Testament.

În biserică, sărbătorirea Tăierii Capului Cinstitului, Slăvitului Prooroc, Înaintemergătorului şi Botezătorului Ioan de către regele Irod Agripa a început ieri seara cu slujba Vecerniei şi continuă astăzi dimineaţă cu Liturghia.

Conform tradiţiei creştine, Sfântul Ioan Botezătorul a fost cel care a propovăduit venirea Mântuitorului şi care l-a botezat pe Isus Hristos în râul Iordan.

Potrivit Noului Testament, regele Irod a tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul la un ospăţ prilejuit de sărbătorirea zilei sale de naştere, la cererea Irodiadei. Aceasta a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase şi plăcuse oaspeţilor şi îndeosebi lui Irod, să ceară de la rege capul sfântului ca răsplată. Irodiada îl ura pe Ioan Botezătorul, pentru că l-a mustrat pe Irod că traia cu dânsa, deşi era soţia lui Filip, fratele regelui. În acea vreme, Sfântul Ioan era întemniţat în castelul lui Irod de la Maherus.

Sfântul Ioan Botezătorul este considerat cel mai mare sihastru şi postitor din câţi au fost vreodată. De aceea, ziua în care a fost tăiat capul sfântului, pentru cei care respectă canoanele bisericii este rânduit post negru.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.