Cum a fost afectată industria turismului de pandemia COVID-19

48


Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

21 Aug. 2020 / 09:30


Cum a fost afectată industria turismului de pandemia COVID-19

Pandemia de Coronavirus a pus pe brânci domeniul turismului din ţara noastră. De la începutul anului 2020, activitatea turistică în ţara noastră a scăzut cu peste 75 la sută, iar încasările cu peste 81 de procente. Datele au fost prezentate de Biroul Naţional de Statistică, informează Mesager.

În perioada ianuarie – iunie, locaţiile turistice ale ţării noastre au fost vizitate de peste 37 de mii de turişti, cu 75 la sută mai puţini decât perioada similară a anului trecut.

Din cei 6.700 de turişti şi excursionişti străini, aproape 96 la sută au sosit în scopuri de odihnă, recreere şi agrement, 2,7% – în scop de afaceri şi 1,4 la sută au venit în ţara noastră pentru tratament.

Cei mai mulţi dintre aceştia au venit din România, este vorba de 75,4%. Din Ucraina au sosit puţin peste 15 la sută dintre turişti, din Federaţia Rusă aproape 3%, iar din Turcia 1,5 la sută.

În acelaşi timp, prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor, de la începutul anului până în iunie au plecat în străinătate 19 mii de moldoveni, cu 84,3% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din totalul celor plecaţi în afara ţării, aproape 28% au mers în România, puţin peste 23% în Egipt, aprope 13% în Ucraina, circa 12% în Bulgaria şi sub 2% în Republica Cehă, Emiratele Arabe Unite şi Turcia.

Datele mai arată că în această perioadă, în urma serviciilor oferite, agenţiile de turism şi turoperatorii au încasat aproape 177 milioane de lei, înregistrând un declin de 81,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.