Curtea de Apel a rămas fără președintă interimară. Aceasta a depus cerere de demisie

54Curtea de Apel Chișinău a rămas fără președinta interimară, după ce Lidia Bulgac a depus cererea de demisie la Consiliul Superior al Magistraturii. Cererea ei a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi, cu 10 voturi.

Lidia Bulgac a fost numită în funcția de judecătoare la Judecătoria raională Fălești pe data de 24 februarie 1993.

Lidia Bulgac a fost aleasă în funcția de președintă interimară a Curții de Apel Chișinău pe 6 august 2019. Aceasta are 62 de ani, iar în sistem de mai bine de 26 de ani. Aceasta a fost reconfirmată în funcția de judecătoare la Curtea de Apel Chișinău prin decretul președintelui Vladimir Voronin în anul 2002.

În 2018, Bulgac s-a numărat printre judecătorii care au primit distincții din partea șefului statului. Aceasta s-a ales cu titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”, care se acordă pentru „devotamentul faţă de sistemul judiciar”, în semn de „stimulare morală a muncii îndelungate a judecătorului şi a devotamentului lui faţă de profesia aleasă”.

Locul Lidiei Bulgac va fi ocupat de magistratul Vladislav Clima, câștigător al concursului pentru suplinirea funcției de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.