Datele OMS arată o încetinire a răspândirii pandemiei în majoritatea regiunilor

41


Continentul american rămâne cel mai afectat de pandemie, cu jumătate din numărul de cazuri noi şi cu 62% decese la nivel mondial. Tocmai această regiune este cea în care epidemia a scăzut cel mai mult din intensitate, cu o reducere cu 11% a cazurilor noi şi cu 17% a numărului de decese. Mai multe ţări şi teritorii din Caraibe au raportat însă o creştere accentuată a cazurilor şi a deceselor în ultimele şapte zile, situaţie care, potrivit OMS, ar putea fi cauzată parţial de revigorarea turismului.

În Asia de Sud-Est, a doua cea mai afectată regiune, a fost înregistrată o creştere cu 4% a cazurilor noi şi a deceselor în cursul săptămânii trecute.

India continuă să fie cea mai afectată ţară din această regiune, cu 455.000 de cazuri noi.

În Europa, unde numărul de cazuri noi a continuat să crească în ultimele săptămâni, ritmul a încetinit uşor, la +1% săptămâna trecută. O astfel de reducere nu a fost înregistrată însă în toate ţările europene, Spania raportând o creştere.

În Bratislava din Slovacia, unde numărul de cazuri a ajuns la 3,4 mii, iar al deceselor la 33, a fost lansat un semafor numit COVID-19. Dacă culoarea semaforului este roşie, atunci situaţia este gravă.

În Noua Zeelandă, în care continuă creşterea noilor cazuri, de astăzi purtarea măştii în transportul public este obligatorie. În ţară au fost înregistrate în total aproximativ 1.692 de cazuri, iar 22 de persoane au decedat.

La nivel global, peste 24 de milioane de oameni s-au infectat cu SARS-CoV-2, iar bilanţul deceselor a trecut de 823 de mii.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.