Depunerea jurământului pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova

42


Primăria municipiului Chișinău informează că două persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus astăzi jurământul pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului capitalei, Angela Cutasevici.

Viceprimarul capitalei i-a felicitat pe beneficiari cu ocazia evenimentului de obținere a cetățeniei, urându-le să poarte cu mândrie acest statut și să contribuie la prosperarea municipiului Chișinău.

Din anul 2003 şi până în prezent, 742 de persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia Republicii Moldova, inclusiv 35, în anul curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

 

 
Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.