vineri, ianuarie 28, 2022
Acasă Politică Deputatul Dan Perciun cere guvernului să ajute cetățenii care au luat împrumuturi...

Deputatul Dan Perciun cere guvernului să ajute cetățenii care au luat împrumuturi de la organizațiile de microfinanțare și nu le pot întoarce

70


Deputatul PAS Dan Perciun a cerut astăzi guvernului să întreprindă acțiuni pentru a ajuta cetățenii care au contractat împrumuturi de la organizațiile de microfinanțare și nu le pot întoarce și, astfel, sunt obligați să achite penalități care depășesc capacitățile lor financiare.

El a precizat că a lansat o astfel de inițiativă încă în luna martie, dar guvernul nu a avizat-o. Între timp, mulți cetățeni nu-și pot achita creditele deoarece și-au pierdut locurile de muncă sau le-au scăzut veniturile din cauza situației legate de pandemie.

Printre soluțiile propuse de Dan Perciun ar fi adoptarea unei legi care să permită amânarea achitării ratelor la credite până la șase luni, adoptarea unei legi a falimentului personal, după exemplul României, sau ca statul să cumpere aceste datorii de la companiile de microfinanțare și să nu le impună cetățenilor dobânzi mari și, de asemenea, să prelungească termenul de achitare a creditelor.

Potrivit deputatul PAS, aproximativ 450 000 de cetățeni au credite la companiile de microfinanțare.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.