Deșeuri din construcție și demolare sunt aruncate în parcul „Lunca Gâștei” din Chișinău

47


În fiecare duminică, Ludmila merge pe acest drum la cimitir să îngrijească mormântul bunicului. De două săptămâni, femeia nu a mai fost la mormânt. Ieri când a venit, drumul i-a fost blocat.

LUDMILA, locuitoarea mun. Chișinău: “Când ieri am venit, m-am trezit cu mormanele acestea de materiale de construcție. Respectiv, am înțeles că dacă a apărut asta, respectiv, și celelalte mormane nu au fost aduse într-o zi.Iată acolo, în regiunea aceea la fel a fost un morman. Când au fost ploile puternice a spălat, acolo este imposibil de mers deja.”

Femeia spune că lucrurile se repetă de aproape un an și nimeni nu întreprinde nimic.

LUDMILA, locuitoarea mun. Chișinău: “Cine aduce nu știu, poate să fie și cineva din zonă, sau cineva care are pământ aici și se construiește. Nu pot să vă spun, pentru că nu am prins, nu am văzut. Mă revoltă că nimeni nu ia atitudine.Am fotografiat, i-am trimis primarului pe Messenger, la fel nici o reacție.”

Cei de la „Spații Verzi”, responsabili de parcul „Lunca Gâștei” spun că astfel de ispravă poate fi întâlnită în mai toate zonele verzi din Chișinău. Și nu au pârghii pentru a interveni.

SERGHEI CARP, șef „Spații Verzi”: “Ne străduim din partea noastră. Noi evacuăm. Facem curat, dar nu suntem în stare să și păzim. „Spații Verzi” nu poate să amendeze.”

În schimb, o poate face poliția. Amenzile trebuie majorate, consideră șeful de la „Spații Verzi”.

SERGHEI CARP, șef „Spații Verzi”: “Trebuie luate măsuri legale. Cei care fac acest lucru să fie pedepsiți. Să fie amendați. Și cred că deja e timpul să fie amenzi mai usturătoare.”

Șeful întreprinderii ne-a asigurat că deșeurile vor fi evacuate din pădure în cel mai apropiat timp.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.