Deșeurile din Anenii Noi, în râul Bâc

55


Aceste imagini au fost surprinse în luna iulie de către un locuitor al satului Bulboaca, Constantin Vrabie. Atunci, el a sesizat Inspecția raională pentru Protecția Mediului, care a amendat Întreprinderea Municipală Direcția de Producție Apă-Canal Anenii Noi.

Problema însă nu a fost rezolvată definitiv. Apă-Canal Anenii Noi varsă deșeurile în continuare în apropiere de râul Bâc.

Locuitorii se arată indignați de acest lucru.

MARCELA NISTOR, activist civic, locuitoare a satului Bulboaca: “Mie mi se pare anormal faptul că oamenii nu se obosesc să ducă deșeurile la stația de epurare, chiar dacă poate efectul e același, dar să verși direct în canalizare mie mi se pare exagerat.Faptul că ne batem joc în halul acesta de rîu, de sănătatea oamenilor mi se pare absurd.”

CONSTANTIN VRABIE, consilier local: “Acum, din păcate, noi în râul Bâc nu mai avem nimic. El este un râu mort, absolut mort, nu sunt nici broaște, nici șarpe, nici alge.Primarul satului spune că știe despre această problemă.”

Ion Berzoi, primar: “Stația de epurare și pompare este la balanța Anenii Noi, este apă Canal Anenii Noi care și ei prelevează unele deșeuri.”

Ion Berzoi susține că încearcă să remedieze problema.

De cealaltă parte, directorul Inspecției pentru Protecția Mediului Anenii Noi spune că nu a primit nicio sesizare din partea primăriei Bulboaca.

VITALIE STURZA, șeful inspecției pentru protecția mediului Anenii Noi: “La 21 iulie am avut o adresare din partea consilierului local Vrabie, referitor la deversarea apelor uzate pe terenul public.S-a întocmit un proces verbal, agentul economic a fost tras la răspundere contravențională, i s-a aplicat amenda.Pe parcursul acestui an nu am avut alte sesizări.”

Am mers și la Întreprinderea municipală Direcția de Producție Apă-Canal Anenii Noi pentru a obține un comentariu, dar nu am găsit pe nimeni la locul de muncă.

L-am sunat în repetate rânduri pe directorul Întreprinderii Municipale Direcția de Producție Apă-Canal Anenii Noi, Alexandru Dolbuș, dar el nu ne-a răspuns la telefon.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.