Die Zeit: Navalnîi a fost otrăvit de serviciile speciale rusești cu un nou tip de „Novichok”, de la care trebuia să moară în avion

44Internațional
10 Septembrie 2020, ora 07:29


Serviciile speciale rusești au dorit să-l otrăvească pe politicianul de opoziție Alexei Navalnîi, scrie ziarul german Zeit, citând surse anonime.

Potrivit ziarului, politicianul ar fi trebuit să moară în avion. Judecând după rezultatele analizelor efectuate de Institutul de farmacologie și toxicologie din Bundeswehr, Navalnîi urma să fie ucis „cu un nou tip de armă chimică” – Novichok, mai periculoasă și mai mortală. Zeit relatează că rămășițele acestei substanțe au fost găsite pe mâinile lui Navalnîi și pe gâtul unei sticle de apă din care a băut. Experții germani cred că numai serviciile speciale ar putea efectua o operațiune cu o astfel de otravă. 


Potrivit unor surse din ziare, opoziționistul a supraviețuit „numai datorită unei serii de circumstanțe fericite, cum ar fi reacția rapidă a pilotului care a făcut o aterizare de urgență și a medicilor din Omsk, care i-au administrat imediat atropină lui Navalnîi”.


sursa

Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram

loading…


blog comments powered by

Internațional
10 Septembrie 2020, ora: 12:23

Președintele Trump despre răspunsul inițial la pandemie: ”Nu am vrut să panichez lumea, sunt liderul țării, nu pot să sar în sus și-n jos și să sperii oamenii”

Președintele SUA, Donald Trump, a explicat joi într-un interviu pentru Fox News de ce a minimalizat intenţionat gravitatea situaţiei create de noul coronavirus la debutul pandemiei.


(
)

Citeşte tot articolul

Horoscop
10 Septembrie 2020, ora: 11:47

Încep toamna cu stângul: ce ZODII au ghinion din septembrie

 Toamna aproape se instalaează, iar atmosfera de melancolie începe să își facă simțită prezența. Deși acest anotimp ar trebui să ne aducă mai mult spor în toate acțiunile noastre, dar și o atitudine pozitivă, doar anumite zodii se vor bucura de noroc și de o…


(
)

Citeşte tot articolul

Sănătate
10 Septembrie 2020, ora: 11:43

Cea mai rapidă cură de slăbire: DIETA cu lămâi. Așa slăbeşti un kilogram pe ziSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.