Dispozitive moderne, donate poliţiştilor pentru îmbunătăţirea siguranţei traficului rutier

37


Sursa imaginii: politia.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

11 Sep. 2020 / 15:16


Dispozitive moderne, donate poliţiştilor pentru îmbunătăţirea siguranţei traficului rutier

De astăzi, poliţiştii au în dotare cinci aparate radar laser de ultimă generaţie de tip pistol. Acestea pot detecta de la distanţă marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi trăsăturile faciale ale şoferilor. De asemenea, 15 inspectorate de poliţie teritoriale au fost dotate cu seturi de alcooltest, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Dispozitivele avansate combină funcţiile unei camere video şi ale unui sistem laser care nu măsoară doar viteza, ci înregistrează şi alte abateri ce au loc pe trasee, pe timp de zi şi de noapte. Tehnologia este capabilă să obţină măsurători critice chiar şi în cazul motocicliştilor şi să le susţină cu dovezi video şi fotografice.

Echipamentele pot fi folosite individual de către poliţişti în interiorul sau în afara autoturismului de serviciu, dar şi amplasate pe un trepied, fără a fi necesară prezenţa unui operator în momentul înregistrării.

Procedura de achiziţie a fost efectuată cu susţinerea financiară a Uniunii Europene, în cadrul Strategiei de dezvoltare a poliţiei pentru anii 2016-2020.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.