Doar 404 grădinițe și-au reluat activitatea din 1 septembrie

41


Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Doar 404 din cele peste 1398 de instituţii preşcolare și-au reluat activitatea de astăzi. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unui briefing, comunică MOLDPRES.

Conform sursei citate, celelalte grădinițe se vor redeschide treptat.

De asemenea, șeful de la Educație a precizat că la 1 septembrie nu s-au redeschis 19 școli, acolo fiind aplicat regimul de predare online. Igor Șarov a adăugat că din cele 1252 de școli din țară, 800 au ales ca elevii să fie prezenți al lecții, iar restul au optat pentru învățământul în schimburi sau cel combinat.

Ministrul a reamintit despre necesitatea respectării stricte a deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care spune că copiii care au revenit la ore vor respecta anumite restricții. Astfel, spațiile din incinta școlilor și universităților vor fi marcate cu benzi pentru a delimita distanța între persoane de cel puțin 1,5 metri, încăperile vor fi dezinfectate și aerisite frecvent, iar personalul didactic va purta măști.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.