miercuri, ianuarie 26, 2022
Acasă Social (doc) „Alexandra în Chișinăul anului 2050”. A fost lansată o carte activistă...

(doc) „Alexandra în Chișinăul anului 2050”. A fost lansată o carte activistă pentru copii

45


Vitalie Sprînceană și Lilia Nenescu au scris o carte activistă pentru copii „Alexandra în Chișinăul anului 2050”, care povestește aventurile unei fetițe – Alexandra – și ale prietenilor ei – Marius și Ani – în Chișinăul viitorului. Cartea conține povestea fetiței Alexandra care trăiește în 2050 și călătorește în Chișinăul din 2020, adică în orașul de azi.

Pe lângă istoria de mai sus, în această carte se relatează despre lucrurile frumoase care se întâmplă în ora,ș pentru că oamenii decid să participe activ la modul în care orașul este construit zi de zi.

Autorii își propun ca prin această carte să povestească copiilor despre marile și micile lupte urbane pe care cetățenii orașului le poartă pentru diverse spații publice, amenințate de interese de afaceri sau de alte interese. Prezentul și viitorul orașului sunt decise în fiecare zi, în momente când unii oameni aleg să facă un lucru – de exemplu, să construiască o clădire în locul unui teren de joacă sau într-un parc –, iar alți oameni se adună pentru a se împotrivi.

Iată câteva pagini din această carte.

platzforma.md

platzforma.md

platzforma.md

Cartea poate fi descărcată AICI.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.