miercuri, ianuarie 19, 2022
Acasă Politică (doc) CEC a anunțat ce partide au dreptul să susțină candidați la...

(doc) CEC a anunțat ce partide au dreptul să susțină candidați la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

38


Comisia Electorală Centrală a făcut publică lista partidelor şi altor organizații social-politice, înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul de a susține candidați la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Amintim că în conformitate cu prevederile legislației electorale, dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au partidele şi alte organizații social-politice înregistrate, în modul stabilit, până la anunțarea datei alegerilor.

Astfel, 48 de formațiuni politice pot să-și înainteze candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

# Alegeri locale noi în satul Corlăteni, raionul Râșcani

Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, desfășurarea pe 1 noiembrie 2020 a alegerilor noi pentru funcția de primar în satul Corlăteni, raionul Râșcani.

Încetarea înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu decesul acestuia. Tot astăzi, CEC a aprobat și Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități în data de 1 noiembrie 2020.

Amintim că, anterior, CEC a decis organizarea în această zi a alegerilor locale noi și în alte trei localități: comuna Chetriș din raionul Fălești, comuna Piatra din raionul Orhei și satul Dubna din raionul Soroca.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.