miercuri, ianuarie 26, 2022
Acasă Economie (doc) Legea bugetului pentru anul 2020 a fost modificată. Deficitul bugetar a...

(doc) Legea bugetului pentru anul 2020 a fost modificată. Deficitul bugetar a fost micșorat

44


Legea privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 a fost aprobat în a doua lectură și finală. Potrivit documentului, deficitul bugetar se diminuează cu 1,2 miliarde de lei, adică de la 17,2 miliarde de lei până la 16 miliarde de lei, ceea ce constituie 7,8 % din Produsul Intern Brut.

Volumul bugetului de stat pentru anul 2020 se diminuează la venituri – cu 649,5 milioane de lei până la 37,2 miliarde de lei, iar la capitolul cheltuieli – cu 1,8 miliarde de lei până la 53,2 miliarde de lei. 

Printre factorii de bază care au determinat modificările operate sunt ajustarea indicatorilor bugetari reieșind din revizuirea prognozei principalilor indicatori macroeconomici, evoluția economiei naționale sub presiunea efectelor pandemiei COVID-19 și a calamităților naturale, reducerea cheltuielilor pentru unele programe neprioritare, suport suplimentar pentru agricultori prin rambursarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA), ajustarea fondurilor Asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM) și Bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS), inclusiv pentru majorarea ajutorului unic pentru beneficiarii de pensii de la 700 la 900 de lei.

Cu 59 de voturi proiectul a fost votat în lectura a doua.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.