Doi fraţi din raionul Dubăsari s-au înecat în Nistru

54


Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

20 Aug. 2020 / 13:33


Doi fraţi din raionul Dubăsari s-au înecat în Nistru

Doi fraţi, un băiat şi o fetiţă de opt şi respectiv zece ani, s-au înecat ieri în râul Nistru lângă satul Coşniţa. Potrivit Poliţiei, în primele două luni ale verii, 76 de copii au fost traumatizaţi, iar alţii opt au decedat.

În mediul rural au fost înregistrate 55 de cazuri de acest fel, iar în cel urban – 21. Motivele traumatizării copiilor sunt: accidente rutiere, intoxicaţie cu pesticide, alimente sau medicamente, căderea de la înălţime, arsură termică, înec etc.

Principalele cauze care duc la asemenea tragedii sunt: lipsa unei supravegheri permanente a copiilor, precum şi a comunicării între părinţi şi copii.

Poliţia îndeamnă părinţii să-şi supravegheze în permanenţă copiii pentru a evita cazurile de dispariţie, accidentele de circulaţie şi vătămările corporale din neatenţie. În cazul în care părinţii nu sunt alături chiar şi pentru câteva clipe, e necesar ca şi copilul să ştie cum să acţioneze. De asemenea, poliţia recomandă părinţilor să explice copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulţilor şi să le interzică să se joace în zonele aglomerate sau pe carosabil.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.