Donația în sumă de 2,8 milioane dolari din partea Băncii Mondiale, pentru Republica Moldova

110

Republica Moldova va beneficia de asistență tehnică nerambursabilă din partea Băncii Mondiale pentru reforma climatului investițional.

Este vorba despre 2,8 milioane de dolari SUA, bani ce vor fi utilizați pentru sporirea competitivității pe piață a sectorului privat și a stimulării exporturilor agricole prin deschiderea pieței UE pentru produse de origine animală și consolidarea capacităților de export a sectorului horticol.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ asupra inițierii negocierilor și aprobării semnării Acordului de Cooperare între Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională.

Acordul mai prevede consolidarea sistemului de siguranță a alimentelor din Republica Moldova, inclusiv a capacităților de laborator, sistemelor IT transparentizarea sectorului privat prin crearea Depozitarului situațiilor financiare.

Activitățile din cadrul proiectului ”Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova faza II” vor fi implementate până la sfârșitul lunii iunie 2023.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.