Donaţie pentru personalul medical al Institutului de Medicină Urgentă

45


Sursa imaginii: sputnik.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

11 Sep. 2020 / 19:32


Donaţie pentru personalul medical al Institutului de Medicină Urgentă

O donaţie de 3.100 de unităţi cu echipament de protecţie pentru personalul medical de la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău, care se află în prima linie în lupta cu pandemia COVID-19, a fost oferită de către diplomaţii moldoveni.

„Suntem recunoscători consulilor onorifici ai Republicii Moldova peste hotare care au răspuns apelului Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Eeuropene (MAEIE), al misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare moldoveneşti de peste hotarele ţării, contribuind financiar la colectarea a 373.800 de lei”, a declarat secretarul de stat al MAEIE Gheorghe Leucă în cadrul unei ceremonii festive.

La rândul său, Mihail Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă, a precizat că donaţia de costume de protecţie pentru medicii şi asistenţii medicali care activează în secţiile de reanimare COVID-19 va fi suficientă pentru o lună”.

Aceasta este a doua donaţie financiară directă a diplomaţiei din Moldova. În aprilie curent, personalul diplomatic a oferit voluntar salariul pentru o zi de muncă, bani care au fost transferaţi într-un cont bancar special deschis de Ministerul Finanţelor şi destinat combaterii COVID-19 în Republica Moldova.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.