marți, ianuarie 18, 2022
Acasă Economie Două companii germane deschid filiale în Moldova. Ambele planifică crearea a câte...

Două companii germane deschid filiale în Moldova. Ambele planifică crearea a câte 1 200 de locuri de muncă

44


Două companii germane deschid unități de producere în Republica Moldova. Despre proiectele investiționale inițiate de corporațiile Heinzig Metalltechnik și Hennemann Umweltservice Elektronik în țara noastră s-a discutat astăzi în cadrul unei întrevederi dintre reprezentanții acestora cu ministrul economiei și infrastructurii, Sergiu Railean, și administratorul Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți, Marin Ciobanu.

Potrivit reprezentantului Heinzig, Mario Heinzig, compania este specializată în prestarea serviciilor de inginerie mecanică și producere de articole metalice pentru diverse industrii. În cel mai scurt timp după finalizarea procedurilor de înregistrare, compania va activa în subzona Strășeni al ZEL Bălți.

Reprezentantul corporației germane Hennemann Umweltservice Elektronik, Eugen Wiebe, a afirmat că în 2019, corporația a deschis o companie fiică în Republica Moldova – Electronic Recycling Group SRL, care, la moment, are 60 de angajați. Conform planului de afaceri, entitatea efectuează operațiuni de colectare, sortare, dezasamblare și prelucrare a deșeurilor de echipamente electronice și electrice.

În context, Eugen Wiebe a solicitat sprijinul Ministerului Economiei și Infrastructurii în vederea promovării modificărilor legislative ce ar permite funcționarea întreprinderii la capacitate maximală. Actualmente, conform Legii nr. 209 din 29.7.2016 privind deșeurile, se interzice introducerea pe teritoriul ZEL-urilor a mai multor categorii de metale, inclusiv a celor ce urmează a fi supuse dezasamblării și prelucrării.

Investitorul a mai precizat că metalele care urmează a fi obținute din deșeurile electronice nu sunt nocive, iar modificarea cadrului legal ar permite creșterea volumului de producere a companiei Electronic Recycling Group SRL. Totodată, ar fi posibilă și reciclarea deșeurilor locale, care la moment, în volum de circa 1 000 de tone de cupru anual, sunt exportate în Uniunea Europeană.

Ambele companii planifică în perspectiva a trei-cinci ani deschiderea a câte 1 200 de locuri de muncă.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.