Două întreprinderi din capitală au fost deconectate de la rețeaua de canalizare pentru deversarea apelor industriale

42


Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Pentru deversarea apelor industriale în canalizarea publică, SA „Apă-Canal Chișinău” a deconectat, săptămâna trecută, două întreprinderi de la rețea, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău a anunțat astăzi că responsabilii de la SA „Apă-Canal Chișinău” au remis alte prescripții la adresa agenților economici privind înlăturarea cauzelor de neconformitate la deversarea apelor uzate în rețeaua publică de canalizare. În cazul neconformării, alte întreprinderi producătoare de ape uzate vor fi deconectate de la rețeaua de apă și canalizare.

De asemenea, primăria a cerut SA „Apă-Canal Chișinău” să inspecteze rețelele de canalizare interioare și procesul tehnologic al agenților economici, cu actualizarea cărții tehnice, și semnarea contractelor noi, după caz.

Întreprinderilor producătoare de ape uzate li se va cere prezentarea de soluții tehnice pentru montarea propriilor stații de epurare sau de preepurare.

Potrivit municipalității, în iulie 2021, întreprinderile care produc ape uzate vor trebui să aibă propriile stații de epurare.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.