Elveţienii legalizează căsătoria între persoane de acelaş sex

0


 Elveţienii s-au pronunţat prin referendum, duminică, în proporţie de 64%, în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, potrvit unui sondaj la ieşirea de la urne efectuat de institutul gfs.bern, un rezultat prin care Elveţia se aliniază astfel majorităţii ţărilor din Occident, relatează AFP.

Cuplurile de acelaşi sex pot, deja, să încheie un pact civil, însă noul text prevede că ele pot să adopte copii.


Sondajele de opinie îi crediatau cu un avans confortabil pe susţinătorii uniunilor între persoane de acelaţi sex.


Un sondaj realizat de către Institutul gfs.bern în perioada 1-9 septembrie, credita tabăra ”da” cu 55%, iar tabăra ”nu” cu 27%.


O anchetă anterioară, efectuată în perioada 2-16 august, prezenta o diferenţă mai mare, de 55% la 20%.


Potrivit acestui sondaj, anumite grupuri religuoase şi membri ai Partidului Uniunea Democratică de Centru (UDC;, populist, de dreapta), cel mai mare în Elveţia, erau principalii opozanţi, însă existau grupuri de susţinători ai mariajului homosexual inclusiv în rândul acestora. 

Copyright © 2006 – 2021 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

Actualitate
26 Septembrie 2021, ora: 10:58

 Deloc „de fier”, fiica unui pastor protestant din RDG, niciodată înaintea timpului ei, dar mereu gestionându-și epoca atent, Angela Merkel va rămâne în panteonul liderilor nonprovidențiali, dar pe măsură și în folosul germanilor și al…


(
)

Citeşte tot articolul

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.