Erdogan ameninţă Grecia și Cipru: Fie vor înţelege limbajul diplomaţiei, fie pe teren, cu experienţe dureroase

38Internațional
7 Septembrie 2020, ora 07:53


 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ameninţă Grecia cu „experienţe dureroase”, dacă nu intră în negocieri cu Turcia privind revendicările teritoriale din estul Mediteranei, scrie Mediafax, care preia Euronews.


Turcia și Grecia sunt implicate de mai multe săptămâni într-un conflict pentru resursele naturale din Mediterana și controlul asupra perimetrelor de explorare. Turcia are tensiuni și cu Cipru din acelaşi motiv.


„Fie vor înţelege limbajul politicii şi diplomaţiei, fie pe teren, cu experienţe dureroase”, a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.


„Vor înţelege că Turcia are puterea politică, economică şi militară pentru a rupe hărţile şi documentele impuse”, a adăugat Erdogan, referindu-se la zonele marcate de Grecia şi Cipru drept zonele lor economice maritime.


El a subliniat că Turcia este „pregătită pentru orice situaţie şi rezultat”.


Ziarul turc Cumhuriyet a scris că 40 de tancuri au fost mutate de la frontiera cu Siria şi trimise spre graniţa cu Grecia.


Un oficial militar, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a declarat că desfăşurarea este o mişcare regulată a forţelor armate şi care nu are legătură cu tensiunile cu Grecia.


Declaraţiile preşedintelui Recep Erdogan vin la două zile după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat pe Twitter că cele două ţări s-au aşezat la masa tratativelor pentru a reduce riscul de conflicte armate în estul Mării Mediterane, lucru dezminţit de Atena.


 

Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram

loading…


blog comments powered by

Politică
7 Septembrie 2020, ora: 10:04

Erdogan, ca Mohammed al-II-lea. Film de propagandă provocator: După Sfânta Sofia urmează Ierusalimul?

Într-un videoclip hipermilitarizat și ultranaționalist, sultanul își prezintă Turcia „sa”, pregătită pentru noi cuceriri pe uscat și pe mare. După Sfânta Sofia, se pregătește să ia Ierusalimul?


(
)

Citeşte tot articolul

Politică
7 Septembrie 2020, ora: 08:09

Victor Chirilă explică de ce a refuzat funcția de Ambasador în Franța: „Această guvernare nu mă reprezintă”Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.