Există moldoveni printre victimele exploziilor de la Beirut? Anunțul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

41


Ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autoritățile din Beirut pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate până acum, nici un conațional nu a suferit în urma tragediei.

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea diplomatică a țării noastre la adresa de email: ankara@mfa.gov.md sau pot cere ajutor la Centrul de Apel al MAEIE.

Totodată, ministrul de Externe Oleg Țulea a transmis în seara zilei de 4 august un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe. Șeful diplomației moldovene a adus, din numele țării noastre, condoleanțe familiilor îndurerate și le-a dorit recuperare grabnică celor răniți.

Precizăm că, aseară, în urma unui incendiu într-un spațiu unde se păstrau peste 2700 de tone de azotat de amoniu, substanță explozibilă folosită și în calitate de îngrășământ, s-a produs o deflagrație. Explozia a fost atât de puternică încât s-ar fi simțit chiar și la 200 de kilometri distanță, în Cipru. Peste 70 de persoane au decedat, iar altele 4000 au suferit diverse leziuni.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.