Expoziție de filatelie și numismatică dedicată aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova „Simboluri identitare ale Republicii Moldova”

0


Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduiește în perioada 27 august – 30 septembrie 2021 o expoziție de filatelie și numismatică dedicată aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Expoziția de filatelie și numismatică Simboluri identitare ale Republicii Moldova face parte din ciclul de manifestări Moldova – 30.

În cadrul expoziției, Î.S. „Poșta Moldovei”, care marchează concomitent și aniversarea a 30 -a de la emiterea primelor mărci poștale ale Republicii Moldova, au fost prezentate mărcile poștale dedicate acestor date marcante dar și altor evenimente din istoria RM.

Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova participă în cadrul expoziției cu 26 de lucrări filatelice, elaborate de 16 autori, marea majoritate fiind dedicate diferitor aspecte ale istoriei, culturii și tradițiilor populare ale Republicii Moldova.

Compartimentul dedicat numismaticii a fost ilustrat de monede comemorative emise de Banca Națională a Moldovei, din colecția Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Monedele evocă prin conținutul său personalități marcante ale istoriei Moldovei, oameni de artă, scriitori, dar și monumente de arhitectură laică și ecleziastică, precum și monumente ale naturii, floră și faună.

Expoziția poate fi admirată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, holul de la etaj, până în data de 30 septembrie 2021.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.