Focare de vegetaţie în mai multe localităţi din ţară

51


Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

07 Sep. 2020 / 19:00


Focare de vegetaţie în mai multe localităţi din ţară

În ultimele 24 de ore, salvatorii au lichidat 26 de incendii în mai multe localităţi din ţară.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, pompierii au fost solicitaţi pentru a stinge focare de vegetaţie uscată în raioanele Ungheni, Orhei, Teleneşti, Basarabeasca, Bălţi, Nisporeni, Donduşeni, Rezina, Soroca, Făleşti, dar şi în municipiul Chişinău.

Astfel, flăcările au nimicit 15 hectare de iarbă uscată în localitatea Trifeşti, raionul Rezina, nouă hectare în raionul Ungheni şi un hectar în localitatea Cruzeşti din municipiul Chişinău.

De asemenea, în după-amiaza zilei de 6 septembrie, pompierii din raionul Orhei au intervenit pentru a lichida un focar de vegetaţie usctă în localitatea Butuceni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat către ora 15:16. La faţa locului au intervenit două echipaje de salvatori care au reuşit localizarea arderii fără ca aceasta să obţină răspândire. Focarul a fost lichidat la ora 17:23, iar focul a afectat opt hectare de teren.

În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează repetat populaţia despre riscul nerespectării regulilor antiincendiare în condiţii de umiditate redusă şi vânt. Flăcările se pot extinde cu repeziciune şi se pot transforma în incendii de proporţii, afectând spaţii forestiere, terenuri agricole, precum şi sectorul locativ. Pompierii îndeamnă cetăţenii să nu aprindă gunoiul, vegetaţia uscată, dar şi să fie foarte prudenţi la utilizarea focului deschis. În situaţii de risc, oamenii sunt rugaţi să apeleze la Serviciul 112.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.