vineri, septembrie 24, 2021
Acasă Economie Fondul Monetar Internațional are un nou reprezentant în Moldova. Cine este acesta

Fondul Monetar Internațional are un nou reprezentant în Moldova. Cine este acesta

45


Fondul Monetar Internațional (FMI) are un nou reprezentant în Republica Moldova. Acesta este economistul Rodgers Chawani, originar din Malawi și care i-a luat locul lui Volodymyr Tulin, care și-a finalizat misiunea în luna august.

Rodgers Chawani a activat până recent ca Senior Economist al FMI pentru Estonia (februarie 2019 – august 2020) și pentru Angola (februarie 2017 – februarie 2019), scrie mold-street.com.

Anterior el a fost economist al FMI pentru Liberia, Cabo Verde, dar și țara sa natală Malawi.

Până în anul 2013, timp de 13 ani a ocupat diverse funcții la Banca Centrală din Malawi, inclusiv cea de economist principal.

El a publicat o serie de studii macro-politice internaționale privind demografia, sustenabilitatea datoriei, soldul extern și evaluările spațiului fiscal.

De notat că Moldova se află în stadiul final de negocieri pentru un nou Program cu FMI, estimat la circa 558 milioane de dolari, cel mai mare din istoria realțiilor cu această instituție internațională.

Memorandumul între Moldova și FMI urmează a fi discutat în luna septembrie în cadrul ședinței Consiliului Directorilor Fondului Monetar Internațional.

 Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.