Foşti angajaţi ai unei companii de construcţii, reţinuţi

64


Potrivit Procuraturii Generale, din materialele dosarului penal rezultă că mijloacele financiare, în sumă de aproximativ 50 de milioane lei, investite de cele 70 persoane pentru procurarea apartamentelor în municipiul Chişinău, au fost folosite contrar destinaţiei. Ele au fost însuşite de către factorii de decizie, dar şi de către alţi angajaţi ai agentului economic, iar ca rezultat compania de construcţii a intrat în incapacitatea de a-şi executa obligaţiunile faţă de investitori. Respectiv, pentru a acumula probatoriu pe acest caz, a apărut necesitatea de a efectua percheziţii la domiciliile şi locaţiile unde şi-au desfăşurat activitatea persoanele care au comis ilegalităţi, cu ridicarea documentelor şi suporturilor electronice.

În cadrul efectuării percheziţiilor au fost stabilite temeiuri pentru reţinere, procurorii şi ofiţerii de urmărire penală au decis aplicarea măsurii procesuale de constrângere, iar pe parcursul următoarelor 48 de ore, procurorii urmează să decidă asupra învinuirilor şi măsurilor preventive.

Urmărirea penală este desfăşurată prin prisma mai multor articole din Codul penal, printre care: escrocherie, abuz de serviciu, fals în acte, pentru care legea penală prevede diferite forme de pedeapsă, inclusiv închisoare pe perioade mari de timp cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.