foto | Cișmele, terenuri de joacă și sistem de irigare. Cum ar putea arăta aleea de la Ciocana după renovare?

44


Proiectul de amenajare și modernizare a Aleii Mircea cel Bătrân a fost prezentat ieri pretorului sectorului Ciocana și reprezentanților Primăriei capitalei. Acesta prevede amenajarea spațiului cu lungimea de 2500 de metri și lățimea de 28 de metri.

Lucrările de renovare vor începe treptat, pe fiecare segment separat, din luna august. Potrivit autorităților, se preconizează renovarea acceselor pietonale, schimbarea stratului de asfalt pe aleea principală, amemenajarea pistei pentru bicicliști, zonelor pentru copii, locurilor pentru practicarea sportului, zonelor de agrement pentru tineri, instalarea rețelei WiFi, amplasarea busturilor lui Alecu Russo, Petru Zadnipru, Igor Vieru și Ion Dumeniuc, construcția a doua cișmele, reabilitarea gardului de protecție, instalarea mobilierului urban, a iluminatului nocturn și sistemului de irigare.

De asemenea, pe accesul pietonal va fi aplicat un marcaj ce v-a accentua direcția de deplasare.
Pentru un aspect mai expresiv, pista pentru bicicliști va fi de o altă culoare. La fel, Primăria anunță că se cor construi spații de acces pentru persoanele cu nevoi speciale.

Actualmente, pe Aleea Mircea cel Bătrân, în perimetrul str. P. Zadnipru – I. Vieru, se lucrează la reabilitarea carosabilului, anterior fiind reabilitată porțiunea dintre străzile. I. Vieru și I. Dumeniuc. Autoritățile precizează că renovarea are loc pe sectoare, pentru a nu crea disconfort locuitorilor din preajmă.

Foto: Ion Ceban via Facebook

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.