marți, decembrie 7, 2021
Acasă Economie (foto) Conceptul Ecopark Rezidențial „Floarea Vieții” din Moldova participă la un concurs...

(foto) Conceptul Ecopark Rezidențial „Floarea Vieții” din Moldova participă la un concurs din Rusia

58


Conceptul de Ecopark Rezidențial „Floarea Vieții”, dotat cu tehnologii de ultima generație, care a câștigat deja un premiu la Concursul Eco-Tectonica în 2017, participă acum la concursul Agenției pentru Inițiative Strategice 2020 (ASI, Federația Rusă).

Ecopark-ul rezidențial este un nou tip de așezare umană, al cărui obiectiv este de a forma un mod de viață durabil, ecologic pe pământ, păstrând în același timp toate avantajele confortului urban, într-un efort comun de a ADUCE LA ZERO amprenta ecologică a comunității și de a înclina balanța către un echilibru ecologic pozitiv. De fapt, acesta este un hibrid între concepte deja cunoscute – cooperativă pomicolă, comunitate comunitară rurală din secolul al XIX-lea, kibbutz-ul israelian, o grădină botanică și cunoscuta gospodărie colectivă toate bazate pe proprietatea privată

„Imaginază-ți că împreună cu familia locuiești în mijlocul unei grădini botanice! O imensă abundență de plante, fructe, legume, pomușoare, nuci și plante medicinale se extinde constant datorită schimbărilor climatice (restabilirea climei). Toate lucrările agrotehnice sunt efectuate de o echipă locală de profesioniști, la care te poți alătura oricând pentru câteva ore.

 Prietenii tăi, părtași și rudele dorite locuiesc lângă tine, dar casele lor nu sunt peste un gard înalt! Nu există garduri între terenurile private din Ecopark. Există suficient spațiu între case pentru a limita contactul vizual și zgomotul. Consumați alimente ecologice de origine locală, respirați aer curat și lucrați de aici. Uitați de blocajele de trafic și de trenurile electrice suburbane, munca este la 10 minute de mers pe jos sau cu bicicleta. Terenul dvs. personal și Ecosistemul Ecoparcul Rezidențial asigură mai mult de 50% din consumul familiei dvs. În consecință, a fi la locul de muncă este acum suficient de 2-3 zile pe săptămână și de multe ori nu este nevoie să mergi nicăieri, deoarece majoritatea profesiilor, astăzi poți deja să practici – online!” se spune în descrierea conceptului.

Potrivit dezvoltatorilor conceptului, echipa din Moldova, care dezvoltă și proiectul de restaurare a pădurilor ARBORETUM.LIVE: „În acest moment istoric, în economiile avansate ale lumii, boom-ul în construcția„ orașelor inteligente „câștigă avânt, în care modul de viață uman este strâns integrat cu cele mai noi evoluții în tehnologia informației și robotică Din punct de vedere al mediului, aceasta este o repetare a vechii paradigme, deoarece orașele inteligente sunt și mai dependente de resursele importate din exterior decât de urbanizarea actuală.

Este nevoie de o soluție care să poată arăta rapid în practică o cale alternativă și, de fapt, să devină acea cale….Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.