foto | Pacienții se plâng de lipsa apei la robinet și a condițiilor la Spitalul Clinic Bălți. Reacția administrației

43


Pacienții care au fost internați cu suspecție virusul COVID-19 la spitalul din Bălți se plâng pe lipsa apei la robinet și a condițiilor sanitare. Pe rețelele de socializare au apărut imagini în care se vede starea proastă a unui salon.

Internautul care a publicat imaginea susține că fotografiile au fost realizate de un pacient care s-a aflat în acea cameră de spital. Ca urmare, persoana care a publicat imaginile se arată indignată de faptul că cetățenii contribuie sume enorme la bugetul sistemului medical, însă nu pot beneficia de condiții adecvate.

ZUGO a contactat responsabilii din cadrul instituției medicale pentru a obține o reacție. Secretara ne-a făcut legătură cu Mihaela Petrov, purtătoare de cuvânt a instituției. Aceasta ne-a comunicat că secția în care se află salonul este amplasată în Blocul Central, la etajul 1, unde majoritatea saloanelor sunt conectate la sistemul de canalizare.

Instituția nu neagă faptul că există saloane în stare nesatisfăcătoare, dar precizează că acesta lucru se datorează faptului că spitalul nu a fost reparat timp de 30 de ani. Treptat, se efectuează lucrări de renovare în unele secții ale spitalului, inclusiv în cea de boli infecțioase, unde au fost create suplimentar blocuri sanitare în fiecare salon.

În același timp, purtătoare de cuvânt a spitalului precizează că în secția pentru persoane suspecte pacienții primesc îngrijirile necesare în dependență de simptomele clinice pe care le au, sunt alimentați, iar dacă rezultatul testului este pozitiv, aceștia sunt transferați la COVID, deschis recent, care are o capacitate de 140 de locuri și poate face față solicitărilor de la nordul țării.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto via Facebook

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.