(foto) Tinerii DA și PAS au pichetat în fața ambasadei Republicii Belarus la Chișinău

48


(foto) Tinerii DA și PAS au pichetat în fața ambasadei Republicii Belarus la Chișinău


Tinerii DA și PAS au venit ieri în fața ambasadei Republicii Belarus la Chișinău pentru a-și manifesta solidaritatea cu bielorușii care își revendică drepturile în ultimele două zile după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din Belarus. Ei au pichetat pașnic, „manifestând împotriva reprimării barbare a protestelor cu mii de oameni, în mare majoritate tineri, arestați la Minsk, Brest, Gomel și Grodno și în alte orașe mari”, se arată în comunicat.

Tinerii au venit cu pancarte cu inscripții precum „Să trăiască Belarus”, „Vrem schimbare”, dar și alte mesaje.

Sursă foto: facebook.com/PlatformaDA/

Oficiali europeni și-au exprimat dezacordul cu acțiunile regimului lui Lukașenko, iar președintele Consiliului European, Charles Michel, a propus convocarea unui summit extraordinar pe 24 şi 25 septembrie consacrat relațiilor internaţionale, pe a cărui agendă urmează să figureze şi situaţia din Belarus.

Până în prezent, doar Vladimir Putin, Xi Jinping și Igor Dodon l-au felicitat pe Alexandr Lukașenko cu ocazia „victoriei” în alegerile prezidențiale. Dodon a făcut-o „din numele poporului moldovenesc” și al său personal.

În timpul protestelor de la Minsk, a decedat un tânăr după ce un dispozitiv exploziv a fost aruncat în direcția lui. Autoritățile au deconectat Internetul. Cu toate acestea, oamenii continuă să iasă în stradă și să scandeze „Lukașenko pleacă!”.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.