vineri, ianuarie 28, 2022
Acasă Social (foto, video) De Ziua Independenței, se va înregistra un nou record mondial...

(foto, video) De Ziua Independenței, se va înregistra un nou record mondial – peste 12 000 de potcoave vor fi expuse pe platoul Ministerului Apărării

34


Ministerul Apărării a expus astăzi, 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, pe platoul instituției sale peste 12 000 de potcoave pentru a înregistra un nou record mondial în Cartea Recordurilor Guiness.

Astfel, Petru Costin spune în cadrul evenimentului că dânsul colecționează obiecte istorice de peste 50 de ani, iar începând cu anul 2011 și până în prezent a început să colecționeze și potcoave, adunând în jur de 9 000 de piese, celelalte erau în colecția sa înainte de anul 2011. Toate au fost colecționate de pe teritoriul țării, însă una dintre ele are o poveste mai specială.

„A fost un caz când treceam prin munții României și am văzut o potcoavă, nu ne-am putut opri pentru că parcarea era mai departe. Eu m-am dat jos în parcare și în jur de 8 kilometri am mers pe jos ca să iau acea potcoavă”, menționează colecționarul.

Platoul ministerului a servit drept spațiu pentru expunerea potcoavelor, astfel au fost desenate 120 de pătrate cu latura de doi metri, în care au fost poziționate câte 100 de potcoave.

tv8.md

„În fiecare pătrat sunt distribuite câte 100 de potcoave, în total 12 000 de unități. Ele cântăresc peste patru tone în total. Această procedură este efectuată pentru comoditatea comisiei de a număra”, povestește Petru Costin.

De asemenea, la eveniment a fost expusă o hartă a Republicii Moldova alcătuită exclusiv din monede.

Agora.mdSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.