Franţa şi Spania înregistrează record de cazuri cu COVID-19

43


Situaţia este critică în Franţa, iar autorităţile intenţionează să introducă noi măsuri pentru a reduce răspândirea virusului. Secţiile de terapie intensivă sunt aproape pline, iar numărul spitalizărilor a crescut simţitor în ultima săptămână. Între timp, 32 de şcoli şi 500 de clase au fost închise din cauza îmblnăvirilor de COVID-19.

Un record negativ de cazuri noi în ultimele 24 de ore a înregistrat şi Spania- peste 10.700 de contaminări. La Madrid începând de luni sunt interzise adunările publice şi private la cel mult zece persoane, iar mai multe cartiere din Palma de Mallorca au intrat în carantină.

Şi Portugalia înăspreşte regulile sanitare odată ce numărului de noi cazuri de Coronavirus  a atins  cel mai înalt nivel de la sfârşitul lunii aprilie.

În ultima perioadă, responsabilii din sănătate din Israel au tot insistat ca Guvernul să adopte măsuri de izolare generală în întreaga ţară timp de o lună. Alte opţiuni ar fi închiderea şcolilor şi a magazinelor timp de câteva săptămâni, cu restricţii de deplasare între oraşe.

Suedia, ţara care nu a aplicat restricţii, dar a menţinut grădiniţele, majoritatea şcolilor, barurilor, restaurantelor, magazinelor şi birourilor deschise pe tot parcursul pandemiei, a anunţat că mai are doar 13 persoane infectate cu COVID-19 la terapie intensivă şi în ultimele zece zile a înregistrat un singur deces.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.