miercuri, decembrie 1, 2021
Acasă Politică Game over. Cine sunt cei 17 deputați democrați care au părăsit fracțiunea...

Game over. Cine sunt cei 17 deputați democrați care au părăsit fracțiunea PDM în anul 2020

50


În luna februarie, din PDM au plecat șase deputați în frunte cu Sergiu Sîrbu și Andrian Candu. Aceștia au creat grupul parlamentar Pro Moldova. Până în prezent, fracțiunea PDM a fost părăsită deja de 17 deputați, dintre care 16 deputați au invocat motivul că PDM a devenit o anexă a PSRM.

Astăzi, încă un deputat democrat a anunțat că părăsește fracțiunea PDM și rămâne în calitate de deputat neafiliat (n.r. Vladimir Andronachi). Echipa #diez vă invită să vedeți cine sunt cei 17 deputați care au părăsit PDM în anul 2020 și care s-au alăturat grupului Pro Moldova, fracțiunii „ȘOR” sau a rămas deputat independent.

Pro Moldova

#1. Andrian Candu

#2. Sergiu Sîrbu

#3. Vladimir Cebotari 

#4. Eleonora Graur 

#5. Corneliu Padnevici

#6. Grigore Repeșciuc 

#7. Ruxanda Glavan

#8. Gheorghe Braşovschi 

IPN

#9. Elena Bacalu  

#10. Oleg Sîrbu

#11. Vasile Bîtca

#12. Ghenadie Verdeș

#13. Angel Agache

#14. Efrosinia Grețu

Fracțiunea „ȘOR”

#1. Violeta Ivanov

#2. Vladimir Vitiuc

Deputat neafiliat

La ora actuală, componența fracțiunilor parlamentare s-a modificat semnificativ. Așadar, în ziua de 14 august, PSRM are 37 de deputați, PDM a rămas cu 12 deputați (n.r. coaliția PDM-PSRM nu mai constituie majoritate, ea numără 49 de deputați), PAS – 15, Pro Moldova – 14, PPDA – 11, Partidul ȘOR – 9 (n.r. fără prezența fizică a lui Șor, 8), deputați independenți/neafiliați – 3.

Chiar dacă coaliția PDM-PSRM formal și-a pierdut majoritatea în parlament, votarea legilor și asigurarea cvorumului este asigurată de deputații independenți Ion Groza (a aderat la PAS) și Alexandr Oleinic.

Ion Groza

Alexandr Oleinic


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.