Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va fi inaugurat de Ziua Independenţei R. Moldova

39


Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va fi inaugurat oficial pe data de 27 august, când Republica Moldova sărbătoreşte Ziua Independenţei. Acest lucru l-a declarat prim-ministrul Ion Chicu, în şedinţa de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Premierul a anunţat că „în adresa şefului Cabinetului de miniştri din România, Ludovic Orban, a fost remisă invitația de a participa la acest eveniment pentru a-i reda importanța națională cuvenită”. Oficialul şi-a exprimat speranţa că „operatorul de pe piața internă va avea în calcule și acest gazoduct pentru aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale”.

„Odată cu finalizarea lucrărilor, Moldova capătă mai multă independență energetică și implicit își consolidează independența ca țară”, a relevat Ion Chicu, care şi-a exprimat recunoştinţa în acest sens României şi poporului român.

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început în februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro. Rețeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Prima etapă, construcția gazoductului Iași-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.