Guvernul a anulat decizia de a acorda indemnizația unică de 16 mii de lei personalului medical infectat cu noul coronavirus

52


Indemnizația unică de 16 mii de lei oferită personalului medical infectat cu noul coronavirus a fost anulată de Guvernul condus de Ion Chicu. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de joi a cabinetului de miniștri. Prevederea a fost inclusă la sfârșitul unui proiect de lege care nu are nimic în comun cu acest subiect.

Ședința de Guvern, care a avut loc joi, a fost anunțată târziu, iar ordinea de zi a fost publicată abia când miniștrii erau în ședință.

“Astăzi avem o ședință de Guvern importantă cu 17 subiecte pe ordinea de zi, dar cele mai multe dintre ele sunt foarte importante.”

Proiectul cu numărul șapte de pe ordinea de zi întitulat
“Pentru aprobarea proiectului de lege privind modificarea unor acte normative”, prevedea, printre altele și abrogarea articolului 6 din legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate. Este vorba despre articolul care stabilește că, mai mulți angajați care luptă în prima linie cu COVID-19 și s-au infectat la locul de muncă cu noul coronavirus, vor primi o indemnizație unică în mărime de 16 000 de lei. În nota informativă a documentului se menționează că modificarea este necesară pentru ca banii să fie folosiți pentru alte măsuri de protejare a salariaților. Proiectul va ajunge și pe masa deputaților. Șeful statului, Igor Dodon, a declarat, în cadrul unui video pe facebook, că nu va promulga o astfel de lege.

“Eu vă asigur că o astfel de propunere nu va fi votată în Parlament. Dacă Parlamentul va vota o astfel de modificare, eu voi întoarce înapoi la Parlament să fie revotat.”

Până în prezent, peste o mie de angajați din domeniul sănătății au primit indemnizația unică de 16 mii de lei după ce au fost testați pozitiv la COVID-19. În total, de la debutul pandemiei, peste patru mii de angajați din domeniul medicinii s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.