Guvernul a elaborat proiectul de lege pentru agricultori și a fost remis către FMI

42


Guvernul a elaborat pachetul modificărilor legislative pentru susținerea agricultorilor care au avut de suferit din cauza secetei. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după întrevederea săptămânală cu șeful statului, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Potrivit lui Chicu, în document au fost incluse măsurile agreate în urma discuțiilor cu fermieri. 

“Mă refer la proiectul de lege care prevede rambursarea TVA, acumulat de către agricultori cu scop de a achita plățile fiscale aferente salariilor și impozitul funciar. Moratoriu asupra controalelor fiscale. Subvenționarea dobânzilor la credite. Posibilitate pentru Camera de Comerț și Industrie să le elibereze certificat de forță majoră. Acest proiect a fost elaborat de Guvern, l-am remis Fondului Monetar Internațional pentru coordonare”, a precizat șeful Cabinetului de miniștri.

Ion Chicu a spus că proiectul urmează să fie aprobată la ședința Guvernului de săptămâna viitoare, iar ulterior va ajunge la Parlament.

Publika.md amintește că, vineri, agricultorii care au avut de suferit din cauza secetei au anunțat că își sistează protestele și le vor relua după încheierea lucrărilor agricole.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.