Guvernul Gavriliță va cheltui la anul peste 65 de miliarde de lei, iar deficitul va fi de 15 miliarde. Moldovenii vor sărăci pentru că inflația e mai mare decât creșterea economică

0Criza
21 Noiembrie 2021, ora 06:33


 Ministrul Finanțelor din R. Moldova prevede că anul viitor va fi unul dificil pentru Republica Moldova sub aspect bugetar, fiind marcat de inflație și pandemie.

Totuși, pentru 2022 este planificată majorarea salariilor bugetarilor, alocarea banilor pentru compensarea parțială a tarifelor la gazele naturale, majorarea Fondului Național de Dezvoltare Regională.


Ministrul finanțelor spune că bugetul pentru anul 2022 este unul orientat spre ocrotirea sănătății, spre susținerea mediului de afaceri și dezvoltare regională.


„Toată structura de impozitare a salariilor a rămas cea veche. Salariile vor fi majorate la toți, toată lumea din sectorul bugetar va beneficia de o creștere salarială din contul faptului că a crescut baza de referință.


Amintim că bugetarii și pensionarii reprezintă principalul grup de votanți din țară.


Potrivit proiectului legii bugetului de stat, aprobat în ședința de ieri a Guvernului, veniturile țării vor constitui în anul viitor 50,1 miliarde de lei și vor fi în creștere cu 9,2% față de anul curent, iar cheltuielile vor depăși suma de 65 miliarde de lei.


Ceea ce înseamnă un deficit bugetar de peste 15 miliarde de lei, aproape 1 miliard de dolari. Guvernul își propune să acopere acest deficit din surse externe și din privatizarea patrimoniului public.


Guvernul anticipează o creșterea economică de 4,8% anul viitor și o inflație de 6,9%, adică o scădere reală de 2.1%.

 

Copyright © 2006 – 2021 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram


blog comments powered by

Actualitate
20 Noiembrie 2021, ora: 09:36

Spectacol pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis după ce a anunțat cum construiește un Executiv puternic

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe Facebook că a convocat luni, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pentru ”a încheia această criză politică, iar țara să fie guvernată de un Executiv puternic, susținut de o…


(
)

Citeşte tot articolulSource link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.