În Europa, deja a început valul doi al pandemiei COVID-19

109

Marea Britanie va fi împărţită în trei niveluri de alertă pentru COVID-19: mediu, ridicat şi foarte ridicat, cu restricţii diferite.

„Nivelul mediu de alertă are în vigoare măsurile naţionale deja existente. În cazul zonelor de risc ridicat, oamenii din familii diferite nu vor avea permisiunea de a se întâlni în spaţii închise. În zonele de risc foarte ridicat, oamenii din familii diferite nu vor avea dreptul de a contacta, iar barurile şi pub-urile vor fi închise”, a declarat premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Cele mai drastice restricţii ar urma să fie impuse în regiunea oraşului Liverpool.

După ce au fost înregistrate cifre record de îmbolnăviri în ultimele zile, premierul Franţei a anunţat că ţara sa se confruntă cu un al doilea val al pandemiei, care este foarte puternic.

„Îi îndemn pe oameni să ne mobilizăm pentru a face faţă acestui val foarte puternic şi pentru a evita blocarea”, a declarat premierul Franţei, Jean Castex.

Cehia vine cu reguli şi mai dure pe fondul creşterii numărului de cazuri de Coronavirus. Ţara a înregistrat luni peste o mie de decese. Toate restaurantele şi cluburile vor fi închise de miercuri. Îşi vor sista activitatea cinematografele, grădinile zoologice, sălile de fitness şi muzeele. Şcolile vor fi închise cel puţin până în 2 noiembrie, iar masca este obligatorie în staţiile de autobuz.

La Bucureşti, dar şi în 14 judeţe din România, virusul se răspândeşte fulgerător, aşa că autorităţile române vorbesc de impunerea carantinei în aceste zone. Ţara vecină raportează zilnic peste două mii de îmbolnăviri.

Şi Ucraina înregistrează o avalanşă de noi cazuri de Coronavirus. Bbilanţul zilnic trece din nou de cinci mii. În acelaşi timp, tot mai multe ţări anunţă cazuri de reinfectare cu COVID-19 cu simptome mult mai severe. Cercetătorii nu ştiu cu exactitate cât durează imunitatea în faţa virusului şi îi îndeamnă pe cei care s-au vindecat să respecte în continuare măsurile.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.