În scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” se desfășoară un târg al apicultorilor din țară

55


Mila Tarlev a venit la târg din raionul Basarabeasca. Ea a îndrăgit apicultura datorită părinților săi, care au avut aceeași pasiune.

MILA TARLEV, apicultoare, locuitoare a satului Bașcalia, Basarabeasca: Miere de mai avem, miere de tei, polifloră.în comparație cu anii trecuți e mult mai slab anul acesta. Speranța e ca să putem realiza cât de cât. Cheltuielile sunt mari și nu le acoperim.

ILIE ZLATOV, apicultor, locuitor al satului Bașcalia, Basarabeasca: Prețurile ne-am străduit să le păstrăm de anul trecut.Singura miere de mai, de salcâm e foarte puțină, în unele locuri chiar deloc aici prețul un pic a crescut. Avem așa cocktail apicol, pe care îl facem polen proaspăt cu propolis, cu miere. Fagure avem de anul acesta, tot.

Toate au ajuns și pe timp de pandemie la doritorii de a gusta din produsele apicole.

Serghei Carasevici, din raionul Râșcani, ne-a spus că a vândut miere și la piață, când acest lucru a fost posibil, dar și el a avut de pierdut anul acesta.

Apicultorii au fost adunați la târg de către Constantin Cojocari.

CONSTANTIN COJOCARI, apicultor, organizatorul Târgului Mierii: Un an foarte greu.Începutul primăverii a fost rece, salcâm nu s-a scos, după s-a început seceta, tei iarăși.

Apicultorii se vor afla în scuarul Teatrului de Operă și Balet până duminică inclusiv.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.