În ultimele 24 de ore, angajaţii IGSU au intervenit în 87 de situaţii de risc

93


Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

13 Sep. 2020 / 09:44


În ultimele 24 de ore, angajaţii IGSU au intervenit în 87 de situaţii de risc

În ultimele 24 de ore, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au intervenit în 87 situaţii de risc. Din numărul total de intervenţii în 53 de cazuri salvatorii şi pompierii au fost solicitaţi pentru lichidarea focarelor.

Patru echipaje de pompieri au stins un incendiu care cuprindea o suprafaţă extinsă în localitatea Cobâlea, raionul Şoldăneşti. Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat în seara zilei de 12 septembrie la ora 19:15. Potrivit primelor informaţii suprafeţe extinse de vegetaţie arsă au fost văzute de oameni. Ajunşi la faţa locului pompierii au stabilit că peste 100 ha de iarbă uscată sunt cuprinse de flăcări într-o fâşie forestieră. Angajaţii IGSU au localizat incendiul fără ca acesta să mai obţină răspândire. Circumstanţele arderii urmează a fi stabilite.

Un alt incendiu a fost lichidat de pompieri în localitatea Pepenii Noi, raionul Sângerei. Aici într-o gospodărie focul a distrus 90 de baloţi cu paie şi nutreţ pentru animale. Salvatorii au localizat arderea fără ca aceasta să distrugă casa de locuit, aflată în apropierea construcţiei unde se păstra nutreţul.

Tot de intervenţia pompierilor a fost nevoie şi în localitatea Micleşti, raionul Criuleni, unde din cauza unui incendiu a luat foc 15 ari de viţă de vie. Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează repetat populaţia despre riscul utilizării surselor de aprindere în condiţii de umiditate redusă şi temperaturi ridicate. Pompierii avertizează că folosirea focului la nimicirea resturilor menajere, dar şi lăsarea acestuia fără supraveghere poate provoca incendii de proporţii. În caz de situaţii de risc, oamenii sunt îndemnaţi să sune la Serviciul 112 pentru ca echipele specializate să poată interveni de urgenţă.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.