Inaugurarea stadionului de plajă din Parcul „La Izvor” (LIVE)

46


Sursa imaginii: ionceban.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

27 Aug. 2020 / 18:58


Inaugurarea stadionului de plajă din Parcul „La Izvor” (LIVE)

Stadionul de fotbal de plajă din Parcul „La Izvor” din capitală este dat în exploatare în această seară. Este primul stadion de acest gen din Republica Moldova.

Stadionul are o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP, cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri pentru spectatori. Sub tribune se află patru vestiare pentru patru echipe, vestiare pentru arbitri, săli pentru observatorii de meciuri internaţionale, o cameră de prim ajutor, facilităţi sanitare pentru spectatori (bărbaţi şi femei), săli de administrare a stadionului, săli tehnice şi spaţii pentru depozitare echipament sportiv. Accesul pe stadion pentru spectatori, echipe şi arbitri este separat. Iar tribunele vor fi iluminate.

Arena de fotbal pe plajă va putea fi utilizată anul împrejur, indiferent de timp, inclusiv de alte probe de sport, gen volei pe plajă, mini-fotbal sau sporturi de contact. De asemenea, în incinta stadionului vor putea fi organizate diferite evenimente cultural-distractive. Şi asta pentru că stadionul este transformabil, datorită platformei mobile cu suprafaţă artificială.

În perioada 26 octombrie-3 noiembrie este programată disputarea primei ediţii a Cupei Intercontinentale la mini-fotbal, socca. La turneu şi-au confirmat participarea echipe naţionale de pe cinci continente. Aceasta va fi cea mai mare competiţie de socca organizată vreodată în Europa de Est.

Arena a fost construită de către Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF), cu suportul financiar al Federaţiei Internaţionale de Fotbal, FIFA şi cu susţinerea Consiliului municipal Chişinău. 80% din cheltuielile pentru construcţia stadionului au fost acoperite de FIFA, restul de 20% fiind suportate de FMF. Finanţatorul principal al proiectului, FIFA a alocat circa un milion de euro, cu condiţia ca stadionul să fie dat în administrarea FMF pentru o perioadă minimă de 25 de ani. FMF a primit mai multe solicitări de a organiza în incinta Arenei de fotbal pe plajă diferite competiţii la alte probe de sport, inclusiv Campionatul European la rugby pe plajă, programat pentru lunile mai-iunie 2021.

                          

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.