Încă nu ai decis la ce colegiu să-ți continui studiile? Iată care sunt specialitățile și condițiile admiterii la cele 35+ de instituții din Moldova

64


Orice treaptă are în fața ei o alta – așa că, dacă ai absolvit gimnaziul, pentru ați continua studiile, ai putea opta nu doar pentru liceu, dar și pentru colegiu.

Pentru că în țara noastră sunt instituții de acest fel multe și diverse, ZUGO ți-a pregătit lista colegiilor, specialitățile pe care le propun, dar și condițiile lor de admitere.

Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe propune următoarele specialități: Contabilitate; Impozite și percepere fiscală; Finanțe și asigurări; Finanțe și bănci; Planificarea și administrarea afacerilor; Administrarea aplicațiilor web; Programarea și analiza produselor program. Află totul despre condițiile de admitere, accesând acest link.

Colegiul de Studii Integrate al USPEE C.STERE propune specialitățile: Jurisprudență; Planificarea și administrarea afacerilor; Contabilitate; Calculatoare; Ecologie; Sport și pregătire fizică. Află totul despre condițiile de admitere, accesând acest link.

Centrul de Excelență în Medicina si Farmacie „Rasia Pacalo” propune următoarele specialități: Îngrijirea bolnavilor; Medicină; Obstetrică; Diagnosticare medicală și tehnici de tratament; Farmacie; Stomatologie. Află totul despre condițiile de admitere, accesând acest link.

Centrul de Excelență în Energetică și Electronică propune specialitățile: Calculatoare; Calculatoare; Electroenergetică; Electromecanică; Aparate radioelectrice de uz casnic; Automatizarea proceselor tehnologice; Comunicații poștale; Electronică; Tehnologii și rețele de telecomucații; Teleradio comunicații; Mașini, instalații frigorifice și sisteme de climatizare; Metrologie și certificarea conformității. Află totul despre condițiile de admitere, accesând acest link.

Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” propune specialitățile: Specialitatea – Design interior; Specialitatea – Grafică – Pictură – Sculptură; Specialitatea – Tapiserie artistică – Ceramică artistică – Prelucrarea artistică a materialelor.

Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale propune specialitățile: Programare și analiza produselor program; Administrarea aplicațiilor WEB; Administrarea bazelor de date; Rețele de calculatoare; Contabilitate; Servicii administrative și de secretariat; Operator pentru suportul tehnic al calculatoarelor. Află totul despre condițiile de admitere, accesând acest link.

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei propune specialitatea Securitatea frontierei. Poți depune actele până pe 31 iulie curent. Află totul despre condițiile de admitere, vizionând clipul de mai jos.

Colegiul Cooperatist din Moldova propune specialitățile: 

Centrul de Excelență în Administrarea Afacerilor (CEAA) propune specialitățile: Planificarea şi administrarea afacerilor; Finanţe şi bănci; Marketing; Turism; Vânzător; Bucătar. 

Colegiul de Studii Administrative şi Fiscale din Moldova propune specialitățile: Impozite și percepere fiscală, calificarea; Impozite și percepere fiscală, calificarea; Administrarea aplicaţiilor WEB; Planificarea şi administrarea afacerilor; Securitatea şi sănătatea în muncă; Servicii Administrative şi de secretariat. 

Centrul de Excelenţă în Transporturi propune specialitățile: Exploatarea tehnică a transportului auto; Diagnosticarea tehnică a transportului auto; Traficul auto; Echipamentul electric și electronic auto; Exploatarea tehnică a mașinilor și utilajului pentru construcții, mentenanța drumurilor auto; Diagnosticarea tehnică a transportului auto. 

Centrul de excelență „Ștefan Neaga” propune specialitățile: Interpretare instrumentală; Muzicologie; Dirijare corală; Canto; Dans. 

Centrul de excelenţă în viticultură și vinificație propune specialitățile: Viticultură și oenologie; Tehnologia produselor de origine vegetală; Tehnologia produselor obținute prin fermentare; Turism; Amenajarea parcurilor și grădini publice. 

Centrul de Excelență în Industria Ușoară propune specialitățile: Modelarea, proiectarea și tehnologia confecțiilor din țesături; Croitor confecționer îmbrăcăminte după comandă, Cusător (industria ușoară); Cusătoreasă (industria confecțiilor); Confecționer articole de marochinărie; Reglor utilaje tehnologice; Cosmetician; Frizer. 

Centrul de Excelență în Construcţii. Vezi totul despre specialități și condițiile de admitere aici.

Colegiul Politehnic din Bălţi propune specialitățile: 61110 Calculatoare; 61230 Rețele de calculatoare; 71420 Automatizarea proceselor tehnologice; 71570 Metrologie si certificarea conformității; 71580 Tehnologia constructiilor de masini; 71320 Electromecanica; 71410 Aparate radioelectronice de uz casnic. Vezi totul despre specialități și condițiile de admitere aici.

Colegiul Tehnologic din Chișinău propune specialitățăle: Mașini și Aparate Electrice de Uz Canic; Modelarea și Tehnologia Articolelor din Piele și Înlocuitori; Modelarea și Tehnologia Articolelor din Țesături; Modelarea și Tehnologia Articolelor din Tricot. Vezi totul despre specialități și condițiile de admitere aici.

Colegiul Naţional de Coreografie din Chişinău. Vezi totul despre specialități și condițiile de admitere aici.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.