Încă un pasaj subteran din capitală, în proces de renovare

55


Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

09 Sep. 2020 / 09:20


Încă un pasaj subteran din capitală, în proces de renovare

Pasajul subteran din preajma Gării de Sud va fi renovat, iar în prezent se lucrează la scoaterea tencuielii de pe pereţi şi la reabilitarea scărilor. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de către primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban.

Potrivit edilului, lucrările sunt realizate de către un agent economic și presupune folosirea nanotehnologiilor în construcţii, ce nu au mai fost aplicate până în prezent în subteranele din capitală. Astfel, vor fi folosite materiale din granit și marmură.

Totodată, subterana va fi iluminată, iar spațiul adiacent va fi amenajat.

„La fel, vor fi instalate opt camere de supraveghere video și rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă. La intrările în trecerea subterană vor fi instalate copertine. După reparaţia mai multor obiective sunt instalate camere de supraveghere, iar cei care vor face dezordine vor fi sancţionaţi”, a precizat primarul.

Amintim că pentru acest an a fost planificată reabilitarea a opt pasaje pietonale subterane din Chişinău. În acest scop, în bugetul municipal au fost prevăzute 10 milioane de lei.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.