Începe cel mai mare exercițiu militar al Ucrainei din 2020

94Internațional
13 Septembrie 2020, ora 07:56


Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Ucraina a informat că, în a doua jumătate a lunii septembrie, în aproape toate poligoanele militare din Ucraina și în raioane maritime din Marea Neagră și Marea Azov se va desfășura exercițiul strategic de comandament și stat major „Efort comun 2020”.

Tema exercițiului este „Managementul grupării interarme în operațiile defensive”, iar conducerea va fi asigurată de comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina, general colonel Ruslan Khomchak.


La exercițiu vor participa aproximativ 12.000 de militari, din 15 țări aliate sau partenere NATO, o contribuție specială venind din partea militarilor britanici care participă deja la instruirea trupelor ucrainene în cadrul Centrului internațional pentru pace și securitate din Lvov. De asemenea, pe timpul exercițiului este planificată utilizarea a 50 de sisteme de artilerie, a aproximativ 80 de tancuri, 450 de vehicule blindate de luptă și a unui număr neprecizat de nave și avioane de luptă.


În mod special, vor fi executate trageri de luptă cu noile sisteme de rachete de costă RK-360MȚ „Neptun”, intrate recent în serviciul de luptă al Forțelor Navale din Ucraina și cu sistemele de rachete de coastă “Vilkha”, iar în cadrul exercițiului va fi prevăzută o fază de utilizare a noilor vehicule aeriene fără pilot (UAV) Bayraktar.


Concluziile rezultate în urma desfășurării exercițiului vor contribui la elaborarea strategiilor viitoare de apărarea Ucrainei.


Comentariul autorului: Deși exercițiul „Efort comun 2020” a fost anunțat de autoritățile ucrainene ca o replică la exercițiul strategic “Caucaz 2020” planificat de Rusia, pentru Ucraina acesta reprezintă principala activitate de instrucție pentru luptă și de verificare a trupelor din anul 2020 și se dorește a fi un start în afișarea imaginii unei noi armatei ucrainene, preocupate de modernizare și de cooperarea cu NATO.


Pentru a evita escaladarea situației tensionate cu Rusia într-un moment marcat de prezența masivă a trupelor și mijloacelor de luptă în Marea Neagră, foarte probabil exercițiul „Efort comun 2020” se va încheia până pe 21 septembrie, când este programată începerea exercițiul rusesc “Caucaz 2020”.


Conform datelor obținute din notificările NOTAM, lansările de rachete ucrainene se vor desfășura în perioada 14-18 septembrie, într-un raion maritim situat foarte aproape de România, cu limita inferioară la mai puțin de 50 km de Sulina.


Oficialii ucraineni au evitat să comunice perioada exactă de desfășurare a exercițiului, însă este foarte posibil ca perioada notificată pentru lansările de rachete (14-18 septembrie) să corespundă cu cea a întregului exercițiu.


 

Copyright © 2006 – 2020 Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al Publicaţiei Periodice TIMPUL DE DIMINEAŢĂ

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram

loading…


blog comments powered by

Actualitate
13 Septembrie 2020, ora: 12:01

Cum creezi un oraș sustenabil: învățăturile lui Liu Thai-Ker, părintele modernizării orașului Singapore

„Ca să planifici un oraș trebuie să fii inteligent, să-ți folosești creierul. Unii spun că nu poate exista un oraș cu densitate mare…Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.