Începe înregistrarea la CEC a grupurilor de susținere a candidaților la alegerile prezidențiale

42


Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Grupurile de susținere a candidaților la alegerile prezidențiale se pot înregistra de astăzi la Comisia Electorală Centrală /CEC/, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al CEC, de astăzi, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală.

Conform prevederilor Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte. Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

CEC, în termen de 3 zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

În acest context, Comisia informează că documentele se vor depune la sediul CEC, în zilele de: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 septembrie, între orele 9.00 – 17.00; 5 și 6 septembrie, între orele 10.00 – 16.00.

Până la momentul actual, și-au anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale Andrei Năstase, liderul Platformei DA, Maia Sandu, liderul PAS, Octavian Țâcu, PUN, Dorin Chirtoacă, candidatul desemnat de Mișcarea Politică Unirea, și Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru. Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.