Începe prima etapă de majorare a salariilor angajaţilor din sistemul medical

48


Sursa imaginii: msmps.gov.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

01 Sep. 2020 / 10:05


Începe prima etapă de majorare a salariilor angajaţilor din sistemul medical

Astăzi începe prima etapă de majorare a salariilor medicilor. Pentru această etapă s-a preconizat o creştere cu 30% a lefurilor pentru peste 40 de mii de angajaţi ai sistemului de sănătate din ţară. Despre aceasta a anunţat preşedintele Igor Dodon după o întrevedere cu reprezetanţii conducerii de vârf a ţării.

„În prima etapă, peste 40.000 de persoane vor primi un salariu mai mare cu 30%. Cea de a doua etapă va începe din 1 ianuarie. Rămân pe poziţia că o astfel de iniţiativă, de dublare a salariilor, să fie realizată şi în domeniul educaţiei. Cel mai probabil această iniţiativă va fi implementată pe parcursul anului viitor”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că Guvernul a aprobat în şedinţa din 31 iulie un proiect de modificare a Regulamentului privind salarizarea angajaţilor din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Astfel, începând cu 1 septembrie va fi majorat salariul de funcţie al personalului de conducere-medici, al medicilor, personalului medical mediu şi inferior, al şoferilor autoambulanţelor din serviciul de asistenţă medicală urgentă prespitalicească şi autosanitarelor din serviciul AVIASAN.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.