India a stabilit un nou record global al infectărilor cu noul Coronavirus

43


În ultima săptămână, în Franţa s-au infectat aproape 47.000 de persoane. Cu toate acestea, Guvernul ia în calcul să reducă perioada de autoizolare la şapte zile.

Marea Britanie, care este epicentrul european al pandemiei, de asemenea a anunţat cea mai mare creştere de COVID-19 din mai şi până acum. Zilnic, în jur de trei mii de oameni sunt testaţi pozitiv, majoritatea tineri.

Şi Spania anunţă o creştere alarmantă a îmbolnăvirilor cu noul virus. De astăzi însă la Madrid intră în vigoare noi restricţii de prevenire a noului Coronavirus. În baruri, restaurante, terase, dar şi în alte spaţii publice  numărul persoanelor va fi limitat.

În Italia, numărul persoanelor infectate zilnic trece de 1.200. Cu toate acestea, Guvernul insistă că şcolile se vor deschide pe 14 septembrie, însă profesorii, elevii şi unele sindicate protestează împotriva incertitudinilor legate de aceste măsuri. În ultimele săptămâni, în tot mai multe ţări au fost organizate proteste ample contra măsurilor antiCOVID-19.

India a depăşit Brazilia şi a devenit a doua ţară din lume la numărul de infectări cu noul Coronavirus, după Statele Unite. În doar 13 zile, India a trecut de la trei la patru milioane de cazuri. Pandemia se răspândeşte în special în zonele rurale, unde nu există un sistem de sănătate adecvat.



Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.